وینتیج؛ کلمه ای که در فرهنگ لغت "قدیمی" معنی شده است. در استایل لباس پوشیدن ترکیب لباس های قدیمی با تکه هایی از پارچه های مدرن را وینتیج گویند و در نهایت در صنعت فرش، کهنه نما معنی شده است. قصد ما در این مطلب معرفی فرش های کهنه نما است و در ادامه، بیشتر با آن ها آشنا می شویم. با ما همراه باشید.
در میان فرش های دستبافت، فرش هایی که از قدمت بالایی برخوردار هستند ارزش بیشتری دارند و هر چه قدر پاخور بیشتری داشته باشند از قیمت بیشتری هم برخوردار بوده و به دنبال آن مشتریان بیشتری مشتاق خرید آن ها خواهند بود. این موضوع درباره ی فرش های ماشینی صدق نمی کند و هر چه پاخور بیشتری داشته باشند از ارزش آن ها کاسته خواهد شد.
در گذشته برای کهنه نما کردن فرش و این که نشان دهند فرشی که در خانه خود پهن کرده اند از قدمت بالایی برخودار است از روش های ساده و آسانی استفاده می کردند. اولین روش این بود که فرش خود را در کوچه، بازار و محل هایی که رفت و آمد زیادی داشتند پهن می کردند تا با رفت و آمد رهگذران این فرایند انجام شود. دومین روش این بود که فرش را جلوی آفتاب پهن می کردند و در سومین روش، فرش را به وسیله ی آب، خاکستر و چوبک شستشو می دادند. همه ی این روش ها منجر به این میشد که رنگ خام و زننده فرش نو کم شود. اما امروزه؛ امروزه روش های کهنه نما کردن فرش تغییر کرده است و حتی فرش هایی بافته می شوند که نو هستند ولی نمایی کهنه دارند. به صورتی که رنگ اولیه فرش کم رنگ می شود و یا ساییدگی هایی در آن ایجاد می شود. در حال حاضر این نوع فرش ها مشتریان زیادی دارند و با علم و آگاهی از این که این فرش ها در روندی غیر طبیعی تهیه شده اند، آن ها را خریداری می کنند.
یکی از روش های کهنه نما کردن فرش، دواشور کردن آن است. در این روش که مهم ترین روش کهنه کردن فرش است از هیپوکلریت کلیسم استفاده می شود. این ماده ی شیمیایی که در اصطلاح تجاری به آن سود و پودر سفید گری نیز گفته می شود باعث می شود الیاف و پشم فرش با از دست دادن فلس های خود حالت صیقلی پیدا کنند. امروزه از این روش، بیشتر برای فرش های صادراتی استفاده می شود و تجّاری که در زمینه فرش فعالیت می کنند برای ارزش بخشیدن به فرش های صادراتی آن ها را دواشور می کنند تا جلوه ی کهنه ای را پیدا کنند.
در روزگاری که معماری خانه های ما مدرن شده است و حال و هوای قدیمی و سنتی خود را از دست داده است، استفاده از وسایلی که حال و هوای قدیمی دارند تضاد شیرینی را ایجاد می کند. بسیاری از آپارتمان ها و خانه های مجلل با وسایل و ابزارهای سنتی و عتیقه زینت داده شده اند و از آنجایی که فرش به عنوان یکی از المان های تاثیرگذار در طراحی دکوراسیون داخلی همواره مورد توجه بوده و هست، استفاده از نوع قدیمی آن در ترکیب دکوراسیون مدرنیته و کلاسیک، بسیار تاثیرگذار است. نکته ای که در اینجا مطرح می شود این است که فرش های عتیقه و قدیمی و آن هایی که واقعا کهنه شده اند دارای ارزش بسیار زیادی هستد و قیمت هایی بالایی هم دارند. به همین دلیل افراد با سطح درآمد معمولی از پس هزینه خرید آن بر نمی آیند. همین موضوع باعث شده است تا امروزه برخی از شرکت ها به رسم ایام قدیم، اقدام به کهنه کردن فرش های ماشینی نو کنند تا خرید آن برای افراد با سطح درآمد معمولی امکان پذیر باشد.
فرش های صادراتی را عمدتاً به دلایل زیر کهنه نما می کنند:
شاید بتوان فرشی را با کهنه کردن به جای فرش های اصیل قدیمی روانه بازارهای خارجی کرد. این تفکر کاملا اشتباه است و در حال حاضر خریداران فرش به راحتی می توانند فرش های کهنه نما را از فرش های اصل و عتیقه قدیمی تشخیص دهند. هر چند برخی از تجار فرش هنوز هم از این روش برای قدیمی نشان دادن فرش استفاده می کنند ولی می توان با استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی نیز به راحتی به قدمت فرش و طول عمر الیاف آن پی برد.
در آخر پیشنهاد میکنیم اگر قصد دارید دکوراسیون منزل مدرن خود را به سبک سنتی و یا ترکیب مدرن و کلاسیک بچینید حتما از فرش های وینتیج به عنوان یک گزینه ی روی میز استفاده کنید. همچنین اگر قصد داشتید از این گزینه ی روی میز استفاده کنید حتما سری به کلکسیون وینتیج فرش تاپ بزنید و اگر در این زمینه سوالی داشتید با همکاران ما تماس بگیرید.
ارسال دیدگاه